Laboratorium voor Elektronische Muziek en Visuals in voormalige Persil-fabriek

Marco Tenkink en René Voorberg openen met trots ZeepLAB Studio, een innovatief laboratorium voor muziek en visuals, gevestigd in de kleedkamers van de voormalige Persil-fabriek in Nieuwegein. ZeepLAB Studio wil een levendige ontmoetingsplek zijn voor liefhebbers en makers van elektronische muziek. Een plek waar je in de wondere wereld van synthesizers, grooveboxen en muzieksoftware kunt duiken.

Links op de foto René Voorberg, elektronisch muzikant en rechts Marco Tenkink, docent muziek&media

Combinatie livemuziek en visuals
In een knusse zaal worden regelmatig ligconcerten georganiseerd, waarbij elektronische muzikanten live aan het werk te zien zijn, begeleid door visuals op een groot doek. Deze concerten bieden bezoekers een unieke, immersieve ervaring. Het eerste (gratis) concert vindt plaats op zondag 6 oktober om 16.00 uur, met plaats aan maximaal 30 bezoekers. Het concert, gegeven door ambient pianist Jean Viesec is gratis toegankelijk. Vol is vol. Bekijk de volledige agenda op onze website zeeplab.com.

Grooveboxen, synthesizers of de computer
Naast live concerten organiseren we op regelmatige basis meet-ups voor muzikanten en workshops beatmaking. Maak daarbij je eigen beats op één van de aanwezige grooveboxen of gebruik een muziekprogramma als Ableton of FL Studio. Bij Marco kan je individuele lessen en groepslessen volgen. Denk daarbij aan de kunst van het maken van een podcast, VJ-art, gitaar en bandles of digitale muziekproductie. Bij René kan je vooral terecht wanneer je met hardware synthesizers en grooveboxen aan de gang wilt.

Heb je interesse in elektronische muziek of muziekproductie? Dan hopen we je binnenkort te mogen verwelkomen in onze studio. Het adres is Vreeswijkserijpad 5 in Nieuwegein. Wil je meer informatie? Bezoek dan de website op zeeplab.com of volg ons op instagram via zeeplab.studio.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk