Kunstwerk van kunstenares Carin Sleurink bij Enik Recovery College Nieuwegein onthuld

Afgelopen donderdag 29 augustus is een kunstwerk bij Enik Recovery College Nieuwegein aan de Hoornseschans in de wijk Fookesteeg onthuld. De schildering is gemaakt door de Nieuwegeinse kunstenares Carin Sleurink, die daarnaast meerdere muren in Nieuwegein heeft beschilderd. Aan het kunstwerk hebben deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van Enik Nieuwegein meegewerkt.

Dit kunstwerk is gemaakt in het kader van het veertigjarige bestaan van Lister. Als onderdeel van het jubileum heeft Lister halverwege 2023 een aantal wensen van cliënten en teams vervuld. De wens van Enik Recovery College Nieuwegein was om het grijze vlak naast de ingang op te vrolijken met een kunstwerk. In de schildering is Enik op symbolische wijze terug te vinden. Zo staat de cirkel voor verbinding, de blaadjes voor diversiteit en de vlinders voor transformatie.

Lister en Enik Recovery College
Lister begeleidt volwassenen met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslaving. De organisatie is gespecialiseerd in begeleiding die herstelondersteunend werkt.

Onderdeel van Lister is herstelacademie Enik Recovery College; een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met ontwrichting door een psychische kwetsbaarheid, trauma of verslaving, en die willen werken aan hun (verdere) herstel. Enik wordt 100 % gerund door ervaringsdeskundigen. Alle mensen met ervaring met psychische ontwrichting – zowel medewerkers als deelnemers – wisselen hun ervaringen uit en vinden zo samen hun weg in herstel.

Enik heeft locaties in Utrecht (in de wijken Hoograven, Leidsche Rijn en Overvecht), Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Woerden. Daarnaast biedt de herstelacademie een programma aan in Zeist en omgeving. Iedereen die wil werken aan zijn of haar herstel is van harte welkom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk