KunstGein Atelierroute rukt op

8 en 9 juni zetten zeventig Nieuwegeinse (amateur)kunstenaars hun huizen, ateliers en andere locaties open om de bezoekers hun werk te tonen en met hen in gesprek te gaan. Nieuwegeiners en belangstellenden uit de regio en ver daarbuiten kunnen die zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur genieten van honderden kunstwerken.

Wat is er te zien?
De volgende kunstvormen zijn vertegenwoordigd: schilderen en tekenen, textiel, mixed media, woordkunst, edelsmeden, sieraden, keramiek, glaskunst, fotografie en iphone-kunst, beeldhouwen, bloemsierkunst.

Waar kunnen bezoekers heen?
Er is een centrale post in het atrium van het Stadshuis. Daar vindt een grote expositie plaats van zo’n zeventig werken, één per kunstenaar. De bezoeker vindt hier ook een plattegrond met de locaties van de kunstenaars, zodat men gemakkelijk een gerichte keuze kan maken. In het atrium zijn eveneens folders met een plattegrond en de adressen van de kunstenaars verkrijgbaar. Bovendien kan de bezoeker genieten van een doorlopende fotofilmpresentatie van kunstwerken van deelnemers afgewisseld met gedichten van een woordkunstenaar.

De veertig locaties van de kunstenaars zijn verspreid over heel Nieuwegein in alle wijken binnen de geografische begrenzing door A27, A2, A12 en de Lek. Kunstenaars die niet over een eigen expositieruimte beschikken, zijn ondergebracht in acht satellietlocaties (sublocaties).

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren