Koninklijke Onderscheiding voor G. Klunder

De heer G. Klunder uit Nieuwegein heeft donderdag 16 oktober uit handen van burgemeester Frans Backhuijs een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor al het vrijwilligerswerk dat hij de laatste veertig jaar heeft verricht voor diverse zwemverenigingen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Van 1975 tot 1984 was de heer Klunder zweminstructeur en kaderlid bij de voormalige vereniging Watervrienden Utrecht. Sinds 1984 is hij kaderlid bij de
’s Hertogenbossche Watervrienden. Daarnaast is hij sinds 1980 examinator / toezichthouder / rapporteur bij examens voor zwemdiploma’s bij Watervrienden Nederland, waarvan hij overigens al sinds 1992 voorzitter is. Op 16 oktober nam hij afscheid als voorzitter. Die gelegenheid werd aangegrepen om hem te eren met deze Koninklijke Onderscheiding.

De heer Klunder heeft zich in zijn lange carrière op zwemgebied onder meer bezig gehouden met de vernieuwing van de opleiding tot zweminstructeur en was ook betrokken bij de totstandkoming van een samenwerkingsverband met het Nationaal Platform Zwembaden. Dat heeft geleid tot professionalisering van de zwemopleidingen.

Maar er is meer: sinds 1984 is hij ook nog eens lid/voorzitter van de examencommissies voor de rijks-erkende opleidingen Zwemleider A en B van Watervrienden Nederland, die hij overigens samen met anderen heeft opgezet. In 2007 is de heer Klunder benoemd tot Lid van Verdienste door de NCS (Nederlandse Culturele Sportbond). En nu wordt hij dus na veertig jaar vrijwilligerswerk, waar hij jaarlijks twee- a driehonderd uur van zijn tijd in steekt, Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren