Koning Willem Alexander opent productiestation voor groene waterstof Hysolar in Nieuwegein

Koning Willem Alexander zal vrijdagmiddag 4 oktober aanstaande in Nieuwegein het nieuwe productiestation voor groene waterstof van Hysolar openen. De Koning onthult die middag de elektrolyser, die zonne- en windenergie omzet in groene waterstof, een CO2 vrije energiedrager. Het productiestation staat op het terrein van KWR Water Research Institute aan de Groningenhaven in Nieuwegein.

De Koning woont gesprekken bij met afnemers van waterstof, een EU-vertegenwoordiger en aandeelhouders van Hysolar. Centraal staat de rol van groene waterstof in de overgang naar een CO2-neutrale toekomst. Groene waterstof biedt duurzame oplossingen voor onder meer mobiliteit, krachtwerktuigen en toepassingen in de industrie. Aansluitend onthult de Koning de elektrolyser met een door waterstof aangedreven kraanmachine. Ook spreekt hij met betrokkenen over innovatie, onderzoek en onderwijs en bekijkt hij voertuigen die op waterstof rijden.

Met het nieuwe productiestation kan Hysolar jaarlijks 300.000 kilo groene waterstof produceren, genoeg voor ongeveer zestig bussen of vrachtwagens. Het behoort hiermee tot de eerste productielocaties in Nederland. Eén van de innovaties binnen het project is de aanleg van een één kilometer lange ondergrondse waterstofleiding naar een afnemer van waterstof. De aandeelhouders van Hysolar zijn Allied Waters, aannemingsbedrijf Jos Scholman en Van Kessel/Greenpoint.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk