Het word zo langzamerhand tijd dat we weer wat gras en groen te zien krijgen. In Nederland is het niet veel beter, we klagen dus maar niet. Nee, we houden ons bezig met de al eerder vernoemde klussen die we hier en daar hebben, en maken plannen voor het komende seizoen. Dus we hunkeren naar de lente, we barsten van de bloemzaadjes, er moet een grasveld aangelegd worden voor het zwembad.Er komt, als het lukt, een mooie amandelboom bij het terras. Iedere dinsdag en vrijdag is er markt in Acqui terme, met een bloemen en planten gedeelte, een groente en fruit markt én natuurlijk de gewone markt, met veel kleding, schoenen etc. De bloemen en planten markt zal binnenkort weer weelderig en kleurrijk zijn produkten tonen en dan gaan wij inkopen doen, natuurlijk met onze Ape, zo hoort het ……Ook mijn kruidentuintje komt dan eindelijk tot leven, zodat al onze gasten kunnen pakken wat ze willen. Natuurlijk ook courgettes, aubergines en tomaten worden algemeen eigendom, en we hopen een aantal druivenranken neer te zetten. Voor de terrassen en zonneweide zijn we bezig met comfortabele ligstoelen, en we hebben nu een heel goed adresje voor hangmatten. Dus laat de zomer maar komen …….Ik heb al een paar keer gnocchi gemaakt, heel lekker met kaassaus: Voor 4 personen nodig: 350 gr aardappels, 80 gr bloem, 2 tl gedroogde oregano, Breng een flinke pan water aan de kook, en kook de aardappels, in stukjes gesneden, gaar in 13/15 minuten. Als ze gaar zijn, afgieten en af laten koelen. Daarna goed pureren, bloem, oregano, peper en zout toevoegen en goed kneden tot een stevige bal. (je kunt extra bloem toevoegen als het plakkerig blijft). Rol het deeg uit tot een doorsnede van 2,5 cm en met een mesje stukjes snijden van ongeveer 2 cm. Druk een vork in elk stukje om ribbeltjes aan de ene kant en de afdruk van je wijsvinger aan de andere kant te vormen. Dan kook je de gnocchi in een pan water, in kleine porties, in 2-3 minuten. De gnocchi is gaar als ze boven komen drijven. Voor de kaassaus kun je een kant en klaar zakje gebruiken. De gnocchi is ook heel lekker met een ragout of een tomatensaus. Lekker met sla.Ik bak nu ook brood zelf. We hebben een broodbakmachine te leen gehad, maar dat vind ik grote onzin, ik bak nu in mijn eigen oven, en omdat ik alleen onderwarmte heb, zet ik de laatste 10 minuten de grill aan. Perfect brood hebben we dan. Ik hoop dat de volgende foto wat van het voorjaar kan laten zien. Tot de volgende keer.