Een lekker borrelhapje voor Oudejaarsavond. Tussen alle zware oliebollen en appelflappen door is het een fris tussendoortje. Snel en eenvoudig te maken, ook door kinderen, en het ziet er nog leuk uit ook. Maak de torentjes alleen niet te lang van te voren anders wordt het brood zacht.
Nodig:
sneetjes casinobrood (wit en/of bruin)
komkommer
zachte geitenkaas
blaadjes basilicum
Extra: broodrooster; een rond uitsteekvormpje of glaasje (net iets groter dan de doorsnede van de komkommer); 2 theelepels; tapasprikkers
Zorg dat de geitenkaas op kamertemperatuur is.
Was de komkommer en droog hem af.
Was de basilicum kort en dep hem voorzichtig droog met een theedoek.
Bepaal hoeveel komkommer-broodtorentjes je wilt gaan maken.
Uit ieder sneetje casinobrood kun je twee rondjes steken.
Rooster de benodigde hoeveelheid brood goudbruin in het broodrooster.
Steek de rondjes uit het geroosterde brood.
Besmeer de broodrondjes aan één kant dun met wat geitenkaas.
Snij de komkommer in plakjes van ca. ½ cm dikte.
Leg de komkommerplakjes op de broodrondjes, op de geitenkaas.
Schep met twee theelepels een klein bergje geitenkaas op het komkommerplakje.
Steek een blaadje basilicum aan een prikker en steek deze door de geitenkaas in het komkommertorentje.
Vegetarisch borrelhapje
Tijd 10-15 minuten
Bron: Linda’s borrelhapjesboekje.
Tip
In plaats van basilicum kun je ook sprietjes verse bieslook gebruiken. Prik twee of drie stukjes van zo’n 4 cm kruiselings aan de prikker, of leg een los knoopje in een sprietje van ca. 6 cm en schuif dit om de prikker.
Fijne jaarwisseling en gelukkig 2013.
Vragen, opmerkingen of suggesties? Of hebt u ook een leuk recept voor deze rubriek? Mail naar olgahansen@pen.nl