Komkommer-broodsalade

Het is komkommertijd !!!Voor 4 personen
1 komkommer
3 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie extra vierge
8 tomaten
1/2 ciabattabrood (oud)
1 zakje verse basilicum (15 g) 
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en schep met behulp van een theelepeltje de zaadlijsten eruit.
Snij de komkommer in blokjes.
Was de tomaten en snij ze in blokjes.
Snij het brood in kleine blokjes.
Snij de basilicum in reepjes.
Klop een dressing van het citroensap met de olie, breng met zout en peper op smaak.
Schep de komkommer om met de tomatenblokjes, het brood, de basilicum en de dressing.
De salade wordt het lekkerst als alle smaken even de tijd krijgen om in het brood te trekken.
Vegetarische salade/Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 15 minutenTip
Oud brood is ddroger en daardoor neemt het beter de smaken op van de groenten en de dressing. Geen oud brood? Droog het dan even in een lauwwarme oven of in het broodrooster.Weetje
Bewaar een komkommer nooit in de koelkast, maar in de krimpfolie waarin hij verpakt is of in een goed afgesloten, ongeperforeerde plastic zak bij een temperatuur boven de 12 grC. De komkommer kan dan een week goed blijven.
Komkommers bestaan voor ruim 90% uit water. Ze bevatten naast een relatief aardige hoeveelheid calcium, kalium en fosfor weinig andere voedingsstoffen.Dit recept uitprinten? Klik op de button hieronder.
Reageren op dit recept? Klik op de rode email-button hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren