Koken met PEN: ‘Saltimbocca van varkensvlees’

Een beproefd Italiaans gerecht, normaal gesproken gemaakt van kalfsvlees, maar deze variant heeft de voorkeur van onze kok Eric Dekker.

Voor 2 personen 2 grote ongepaneerde varkens schnitzels
Handvol bladjes salie
150 gram parmaham in plakjes
Teentje knoflook
Eetlepel limoensap
1 sjalotje in stukjes
Zwarte peper
Scheutje witte wijn
Paar sate prikkers of rolladetouw
100 gram parmesan grof geraspt
Klontje roomboter
100 gram gekookte pasta naar keuze

De schnitzels onder huishoudfolie met een hamer of kop goed plat slaan zodat deze malser dan mals wordt.

De parmaham en salie in de schnitzels oprollen tot een pakketje, en deze vastzetten met wat houten prikkers of vastbinden met rolladetouw.

In een pan de boter bruinen en daarin de rolletjes even aan alle kanten bakken-dicht schroeien.

Dan de knoflook en sjalot erbij, de wijn en limoensap en ongeveer 10 minuten, regelmatig draaien, sudderen.

Afmaken met zwarte peper en de parmesan erover strooien. Het bakresidu mengen met de pasta, en de saltimbocca erbij serveren.

Mangare!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk