Wekelijks hebben wij een lekker recept van Eric op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week maakt Eric Dekker heerlijke Patatas Bravas. Eric is een van onze koks voor de rubriek ‘Koken met PEN.’
Eric: ‘Een keertje tijdens een van onze stedentrips in Valencia, uiteraard de tapa Patatas Bravas gegeten, het is een van de goedkoopste tapa’s maar erg lekker, dit is mijn variant voor deze week.’
Nodig voor twee personen:
8 krielen in de schil
1 klein blikje tomaten puree
1 eetlepel tabasco
1 ui
2 grote tomaten
1 knoflook teentje
1 paprika
1 eetlepel paprika poeder
Eetlepel verse tijm
1 Spaanse peper
Zeezout naar smaak
De krieltjes half gaar koken zonder zout.
De gesneden paprika, ui , rode peper, knoflook, tijm , paprikapoeder en tomaat in wat olie 5 minuten grillen en in een keukenmachine met de tomatenpuree en tabasco pureren.
De puree verhitten in een koekenpan, de krielen erbij en nog 6 minuten garen-smoren tot gaar.
Heerlijk met wat afbakbrood om te dippen.