Koken met PEN: ‘Gewoon iets Turks, lekker om te variëren’

Turks gerecht met paprika en nog veel meer. Lekker kruidig en goed te variëren met zoveel lekkers. Op de Markt in Nieuwegein haal ik op zaterdag bij de olijvenboer vaak een Turks brood, gewoon als het gerecht klaar is in de oven doen en klaar is ‘ie. Voor 4 personen nodig :

2 rode paprika’s in stukjes
5 grote tomaten in blokjes
4 gehakte knoflook tenen
1 grote gesneden ui
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels paprikapasta
2 eetlepels kofte kruiden
2 rundvlees bouillonblokjes
300 ml Turkse yoghurt
Sap van 1 limoen
3 eetlepel gehakte munt
250 ml water
200 gram bulgur
Pot grote witte bonen
1 Turks brood
Olie
2 Spaanse pepers of beter 2 groene Turkse pepers

Doe wat olie in de pan.
Daarin de knoflooksaus, Kofte kruiden, ui, paprika, paprikapasta, tomatenpuree, gehakt pepers en tomaten even smoren, de bouillonblokjes erbij en het water, de yoghurt en limoensap en de munt.
Aan de kook brengen en de bulgur erin, ongeveer 13 minuten garen en de saus laten indikken.
Als laatste de bonen erbij.

Het Turkse brood bakken en daarmee het gerecht op peuzelen, heerlijk met kalfsvlees, wij hadden kalfsmuis, als biefstuk gebakken.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren