Koken met PEN: ‘Gepaneerde kip schnitzels’

Deze week maakt onze ‘kookgek’ Eric Dekker een heerlijk gepaneerde kip schnitzels. Nodig voor twee personen:

2 flinke scharrel kipfilets
2 eieren
Bloem
Panko
Verse oregano, handvol
2 ingemaakte jalapeno pepers
Olie
Zout

De kipfilet tussen huishoudfolie leggen en plat slaan met een keuken hamer, echte hamer kan uiteraard ook.

  • Een paar minuten flink slaan zodat de kip heerlijk mals wordt.
  • In keukenmachine de panko, oregano en jalapeños fijn malen en de eieren in een schaal klutsen.
  • De kipfilets met wat zout bestrooien, door de bloem halen, dan door het ei en als laatste door de panko mix.
  • Olie in de pan en ongeveer 12 minuten om en om bakken.

Wij aten er risotto bij.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren