Koken met PEN: ‘Overheerlijke Wokbol’

De week weer eens een snel en makkelijk, smaakvol gerecht: De Wokbol. De vakanties zijn weer voorbij en iedereen weer in het gareel, kinderen naar school of sport en niet te lang in de keuken. Het is mooi weer, dus lekker buiten eten. Op onze redactie maken wij daarom weer eens iets dat in een paar minuten klaar is. Niet duur, dus ook dat komt na de vakantie goed uit.

Voor 2 personen nodig:
Eén of twee pistoletjes per persoon (wij gebruikten Kaiserbroodjes)
3 ons kipfilet
Sambal
Soyasaus
Een ui
Zakje Japanse roerbakgroenten
Pindasaus
Bakje Alfalfa

Bereidingswijze:
Begin met de kipfilet in reepjes te snijden. Wok deze in een wokpan samen met de soyasaus en naar gelang de behoefte met wat sambal. Zelf gebruik ik altijd Badja, die is niet zo heet.

  • Doe na een paar minuten als de kip gaar is, de Japanse wokgroenten er bij.
  • Maak dan de pindasaus in een pannetje.
  • Haal de Kaiserbroodjes uit de oven, deze doe je maximaal twee minuten in de oven op 180 graden.
  • Snijd de broodjes door en leg ze op een bord. Verdeel daarna de kip met de wokgroente uit de pan op de broodjes.
  • Als laatste bovenop een toefje alfalfa met de pindasaus

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten in onze rubriek ‘Koken met PEN’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk