Koken met PEN: ‘Ovenschotel rösti met courgette en tomaat’

Wekelijks hebben wij een lekker recept van onze kookgek Eric Dekker op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week maakt Eriuc een heerlijke ‘ovenschotel rösti met courgette en tomaat’ lekker om te serveren met een gebakken visje. Voor dit recept heb je nodig (voor twee personen):

3 grote aardappelen
3 sjalotjes
2 knoflook teentjes
3 eieren
150 ml kookroom
Handvol verse basilicum
1 courgette
3 grote tomaten
200 gram geraspte kaas
Nootmuskaat 1 theelepel
Peper naar smaak
Zout naar smaak
olie

Bereidingswijze
De aardappelen schillen en in stukken snijden, de sjalotjes en knoflook fijnhakken
In een keukenmachine of met een rasp de aardappelen “raspen”
Aardappels niet afspoelen want zetmeel is nodig.
Mengen met de sjalotten en knoflook.
In ruim olie dit mengsel bakken tot een soort rosti taart, goudbruin is klaar
Ondertussen de courgette en tomaten in plakjes snijden en de basilicumblaadjes plukken van de steel.
De eieren, basilicum, peper, zout, nootmuskaat en kaas klutsen met de koksroom
Een ovenschaal invetten met wat olie en daarin de rösti leggen,
Daarop dakpansgewijs de tomaat en courgette, het eiermengsel erover heen gieten zorg dat de hele schotel gevuld is met de room en eieren.
In voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 30 minuten bakken.
Heerlijk om dit te serveren met een gebakken visje!

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk