Koken met PEN: ‘Mosselen Mediterrane stijl’

Voor twee personen, flink portie mosselen.

2 kg mosselen
3 grote grof gesneden uien
5 geplette tenen knoflook
1 theelepel oregano
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel dille
200 ml gepelde tomaten in blik
100 gram gehalveerde zwarte olijven
Veel basilicum blaadjes
250 gram mini tomaatjes
Peper
Zout
Witte wijn
Balsamico azijn
2 blokjes vis bouillon
100 ml passata
150 ml water

De mosselen goed afspoelen en controleren, mosselen die open staan en na harde tik ook schelp niet dicht gaan wegdoen.

In een grote pan de knoflook en de ui aanzetten in wat olie, daar alle andere ingrediënten, behalve de mosselen, bij, ongeveer 15 minuten stoven en op smaak brengen met peper en zout, de mosselen erbij doen en met de deksel op de pan weer aan de kook brengen, de mosselen gaan open, dan is het gerecht klaar. Mosselen die dicht blijven weg gooien.

Heerlijk met vers gebakken brood (om in de saus te dippen) of Vlaamse friet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren