Deze week laat onze ‘kookgek’ Eric Dekker zien, voor de rubriek ‘Koken met PEN’, dat lekker eten maken simpel kan zijn. Vandaag maakte hij: ‘Soep’ gezond en lekker!
Nodig voor een grote pan soep:
2 kilo pomodori tomaten of pruim tomaten
2 flinke uien
5 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
Olie
2 theelepels geplette zwarte peperkorrels
150 ml kookroom
200 gram verse basilicum
Zout of een tuinkruiden bouillon blokje
De oven op grillstand voorverwarmen op 200 graden. De tomaten halveren, de paprika’s schoonmaken en in reepjes snijden, de uien snijden en de knoflook pellen en heel houden.
De tomaten, paprika, ui, knoflook op een bakplaat met bakpapier verspreiden en olie erover doen , de olie moet hechten aan alle ingrediënten, niet teveel!
Ongeveer 15 minuten grillen, iets laten afkoelen en dan in een keukenmachine of blender pureren.
Een pan op het vuur zetten en daarin de paprika – tomatenpuree zachtjes verwarmen, zout of bouillon naar smaak toevoegen, inclusief de room.
Eventueel wat water als de soep te dik wordt, meestal niet nodig omdat de tomaten genoeg sap geven, peper erbij en als laatste grof gehakte basilicum, inclusief de steeltjes. Dan alles even door laten koken.
Simpel en erg lekker.
Eet smakelijk!