Koken met PEN: ‘Groene curry met kippendijen, rijst, bloemkool en broccoli’

Nodig voor 2 personen voor 2 dagen of 4 personen een hoofdgerecht:

1 broccoli en 1 bloemkool
1 stengel citroengras
1 cm gemberwortel
1 cm galanga
5 teentjes knoflook
10 groene rawitpepers
Sap van 1 limoen
1 theelepel trassi
1 eetlepel korianderkorrels
1 aubergine
1 eetlepel komijnzaad
150 ml kippenbouillon
200 ml kokosmelk
Olie
Zout (optioneel i.v.m. nazouten)
700 gram kippendijenfilets
300 gram witte rijst
2 grote uien

De bloemkool en broccoli in roosjes snijden, de stronken heel fijn snijden en bewaren (veel smaak)

Beetgaar koken en afgieten, geen zout gebruiken.

De pepers, trassi, citroengras, gember, galanga en knoflook heel fijn hakken en met de korianderkorrels, limoensap en komijn in een keukenmachine met wat olie tot smeuïge curry blenden.

In een flinke pan 2 eetlepels curry zacht verwarmen ,daarbij de kokosmelk en bouillon en stronken inclusief in blokjes gesneden aubergine.

De kippendijen erin leggen, net onder het vocht, eventueel extra water toevoegen en 1 uur smoren, na half uurtje deksel van de pan zodat massa kan slinken.

Kip eruit en de curry nog een kwartiertje in laten dikken. Rijst koken.

De uien grof snijden en in weinig olie bakken, niet bruin laten worden, daarbij de bloemkool en broccoli even smoren , en de ondertussen de in stukjes gesneden kip erbij en verwarmen.

In diep bord of schaal 3 eetlepels curry ,daarop de rijst serveren en dan de groenten -kip mix bovenop, enjoy!

groenecurrymetkippendijen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk