Koken met PEN: ‘Gegrilde watermeloensteak met watermunt en eetbare bloemen’

Leah Groeneweg en Tim Horneman van In Het Wilde Weg verzorgen een jaaropleiding eetbare wilde planten. Daarnaast organiseren zij bedrijfsuitjes, wildplukexcursies, kookworkshops, kanotochten en natuurbelevingstochten in het mooie Drenthe. Vanaf vandaag geven Leah en Tim  ook invulling aan de rubriek ‘Koken met PEN.’

Een keer per maand laten zij onze lezers kennismaken met eetbare wilde planten, dat alles in een recept om zelf eens te proberen. Deze maand gaan we iets maken met watermeloen: ‘Gegrilde watermeloensteak met watermunt en eetbare bloemen.’

watermeloensteak

Ingrediënten:
kokosolie
watermeloen
watermunt
eetbare bloemen van het seizoen, zoals dovenetel, moerasspirea of madeliefjes

Bereiding:
Snijd de watermunt en eetbare bloemen fijn en zet het apart.
Snijd de watermeloen in plakken van ongeveer 2 centimeter en snijd de schil er af.
Verhit een eetlepel kokosolie in een grilplaat of hete koekenpan. Leg de plakken watermeloen in de pan en gril ze aan weerszijden tot ze goudbruin en zacht zijn.
Bestrooi ze met de watermunt en de eetbare bloemen en serveer warm.

Wil je meer informatie over wildplukken, opleiding eetbare wilde planten of recepten kijk dan op de website In Het Wilde Weg. Ook vind je daar meerdere recepten.

watermeloensteak

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk