Koken met PEN: ‘Bietenspread met harig knopkruid’

Leah Groeneweg en Tim Horneman van In Het Wilde Weg verzorgen een jaaropleiding eetbare wilde planten. Daarnaast organiseren zij bedrijfsuitjes, wildplukexcursies, kookworkshops, kanotochten en natuurbelevingstochten in het mooie Drenthe. Al enige tijd geven Leah en Tim ook invulling aan de rubriek ‘Koken met PEN.’ op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week: ‘Bietenspread met harig knopkruid.’

Bietenspread met harig knopkruid

Heb je nog harig knopkruid in jouw omgeving? Zolang het niet vriest kun je het vinden langs bospaden, in jouw (moes)tuin en op braakliggende stukken. De wat rokerige smaak van het knopkruid past goed bij de rauwe bieten en mosterd in dit recept.

Ingrediënten:
2 rauwe bietjes
100 g. cashewnoten
klein bosje harig knopkruid
1 eetlepel mosterd
scheut olie
scheut citroensap
peper en zout

Bereiding:
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de bietjes en het knopkruid in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een puree is.
Maal niet te lang, anders wordt het te ‘zalvig’.
Lekker op een stukje stokbrood, komkommer, blaadje witlof of met stukjes bleekselderij.

Eet smakelijk!

Wil je meer weten over eetbare wilde planten? In Het Wilde weg start vanaf september met de nieuwe jaaropleiding en geeft geregeld eetbare wilde plantenwandelingen. Voor meer informatie kijk op www.inhetwildeweg.nl

Eén gedachte over “Koken met PEN: ‘Bietenspread met harig knopkruid’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren