Een rijk gerecht vol met kruiden. Nodig voor twee personen voor twee dagen food:
1 kg runderlappen in stukjes gesneden
2 uien
3 teentjes knoflook
1 eetlepel munt
1 eetlepel kerrie
1 theelepel geplette kruidnagels
2 gedroogde rode pepers
1 theelepel geplette mosterdzaadjes
1 eetlepel garam masala
500 ml volle yoghurt
300 ml kokend water
1 theelepel kardemom
2 vleesbouillon blokjes
4 grote tomaten in partjes
2 gram saffraan
1 theelepel fenegriek
Klontje ongezouten roomboter
Handvol koriander blad
In een pan de boter verhitten, daarin de knoflook met ui zacht fruiten.
In een vijzel alle kruiden en de pepers pletten en erbij doen, inclusief de garam masala en kerrie, roeren tot de geuren vrij komen.
Dan de tomaten en yoghurt erbij en als laatste de bouillontabletten en het water.
Als alles opnieuw kookt het vlees in de pan.
Ondertussen een oven verwarmen tot 90 graden.
Als het geheel weer kookt de pan zonder deksel in de oven zetten, ongeveer 3 of 3,5 uur tot 2/3 van het vocht is verdampt en alle smaken in het vlees zijn getrokken.
Ik serveerde het met haricots verts, basmatirijst en geroosterde amandelschaafsel, afgetopt met wat verse koriander.