Katern

‘Koken met PEN’

Wekelijks hebben wij een lekker recept van Olga op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week maakt Olga heerlijke: ‘Peynirli Böregi.’

Olga: ‘Dit is één van de meest opmerkelijke gerechten die ik gemaakt en gegeten heb. Peynirli Böregi is een Turks voorgerecht, maar ik heb het als onderdeel van de hoofdmaaltijd gebruikt. Het is een vrij vochtige ovenschotel van bladerdeeg, schapenkaas, eieren en yoghurt. De smaak is wat zurig en bij de eerste hap heb je een “Hè?-momentje”. Maar dan is het gerecht heerlijk, romig en fris en het werd door mijn testpanel zeer gewaardeerd. Ik denk alleen dat het vrij calorierijk is, dus niet echt een aanrader voor de lijners onder ons.’

Klik hier om naar de rubriek ‘Koken met PEN’ te gaan en lees hoe je deze heerlijke Peynirli Böregi zelf kunt maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk