‘Koken met pen’

Deze week maken we op de redactie een heerlijk zuurkooltaartje. Zuurkoolstamppot, maar dan een beetje anders. Het is er weer het seizoen voor, lekkere stamppot gerechten. Deze is dus net even anders zoals we gewend zijn.

Voor de zuurkool stamppot voor 4 personen nodig:
600 gram zuurkool
1200 gram aardappelen
200 ml melk
2 laurier blaadjes
3 crushed jeneverbessen
2 crushed kruidnagels
6 crusched zwarte peper korrels
weinig zout
klontje roomboter
250 gram uitgebakken spekjes
2 grote uien
3 teentjes knoflook

De aardappelen koken en de zuurkool 10 minuten stoven.
In een pannetje de knoflook en gesneden uien even aan fruiten met weinig olie, daarbij de melk met de laurier, jeneverbessen, kruidnagel en peper. Het geheel even doorkoken zodat alle smaken mengen.

De aardappelen, zuurkool, melk (zonder de laurier) en spekjes bij elkaar doen en grof stampen.

Verder nodig 250 gram geraspte cheddar, 200 gram paneermeel en 200 gram serranoham.

Op een bakplaat, bedekt met bakpapier, met een ijs schep bolletjes zuurkool stamppot maken.
Daarover een laagje paneer, daarover de geraspte cheddar en op elk bolletje een plak serranoham.

De oven verwarmen op 200 graden, en de zuurkool ’taartjes’ een kwartier bakken, zodat de kaas smelt en de ham krokant wordt.

Eet smakelijk!

Tips en trucjes of nieuwe recepten altijd welkom op redactie@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren