Koken met PEN: ‘Linzensalade met winterkruiden’

Leah Groeneweg en Tim Horneman van In Het Wilde Weg verzorgen een jaaropleiding eetbare wilde planten. Daarnaast organiseren zij bedrijfsuitjes, wildplukexcursies, kookworkshops, kanotochten en natuurbelevingstochten in het mooie Drenthe. Al enige tijd geven Leah en Tim ook invulling aan de rubriek ‘Koken met PEN.’ op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week: ‘Linzensalade met winterkruiden.’

Linzensalade met winterkruidenLinzensalade met winterkruiden

Ingrediënten:
150 gram groene linzen
½ komkommer
1 appel
bosje wilde kruiden (vogelmuur, dovenetel, kiemplantjes van klimopereprijs en kleefkruid)
scheut olie
scheut balsamicoazijn
peper en zout

Bereiding:
Kook de linzen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking
Snijd de wilde kruiden in grove stukjes. Snijd de komkommer en de appel in stukjes
Doe de linzen, wilde kruiden, komkommer en appel in een schaal
Schenk er een scheut olie en balsamicoazijn over, breng op smaak met peper en zout en meng door elkaar

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren