Bami met zelf gemaakte boemboe
Ik vind het heerlijk om in plaats kant en klare zakjes kruidenmix of boemboe mijn kruiden pasta voor de bami zelf te maken, voor dit bami gerecht deed ik in de blender:
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 cm gemberwortel
2 cm laos wortel
3 chili pepertjes
1 theelepel palmsuiker
3 eetlepels zoute soya
2 theelepels kokosmelk
1 stukje trassi , ongeveer een halve cm
1 stengel citroengras in stukjes
Alles blenden tot een dikke pasta.
Verder in deze bami voor 4 personen:
6 eieren met een scheutje melk in pan met wat boter als roerei bereiden
250 gram bami koken volgens gebruiksaanwijzing en koud afspoelen
2 punt paprika’s in stukjes
250 gram kastanje champignons in stukjes
300 gram witte kool in stukjes
1 prei in ringen
In een ruime hapjes pan de boemboe zacht verwarmen, en daarin de groenten beetgaar smoren.
De gekookte bami door de groenten roeren en goed mengen.
Als allerlaatst de roerei door de bami scheppen.
Zelf geserveerd met gegrilde kiphaasjes.
Eet smakelijk!