Kleine partijen aan banden?

Jaarlijks vinden ook in Nieuwegein Algemene Politieke Beschouwingen plaats. Iedere partij krijgt dan ruim baan om aan te geven wat zij van het beleid van het College van Burgemeester en Wethouders vinden.

Goede gewoonte WAS, dat iedere partij dan even veel spreektijd KREEG. Groot en klein kregen precies een kwartier om hun kijk op de zaak te geven.

Goede gewoonte WAS…. Want het presidium van de raad, waarin de collegepartijen de overhand hebben, heeft nu besloten dat het anders moet.

Kleine partijen krijgen nauwelijks gelegenheid om hun stem te laten horen in tegenstelling tot de grote partijen. Voor ons als PvdA maakt het niet zoveel uit, maar het grote aantal kleine oppositiepartijen wordt wel erg aan banden gelegd met een forse beperking van hun spreektijd.

Zeker nu dit jaar stevig over het snoeiharde bezuinigen van het CDA, VVD, GroenLinks en SGP/ChristenUnie college moet worden gesproken is een dergelijke inperking van andere politieke partijen taboe.

Kritiek moet kunnen, kritiek moet mogen.

We zullen als grote partij ook in dit geval voor de zwakkeren opkomen en kunnen niet akkoord gaan met dit voorstel. Niet alle tradities hoeven immers overboord gegooid te worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren