Kledingbank Utrecht waarschuwt voor oplichters in Nieuwegein

De kledingbank van Utrecht waarschuwt voor een nepfolder die onder haar naam is verspreid in de wijk Galecop vandaag. Via de folder worden mensen opgeroepen om kleren te doneren aan de Stichting VGK, maar die stichting zegt de folder niet te hebben verstuurd. Het telefoonnummer dat op de folder staat, is ook niet van de stichting. Ook zouden de oplichters vandaag actief zijn in buurgemeente Vianen.

Stichting GK bestaat wel, dat is de Kledingbank Utrecht. De stichting geeft te kennen op haar website er van op de hoogte te zijn dat deze flyer wordt verspreid. “Deze is NIET van ons. Dit ‘bedrijf’ maakt onrechtmatig gebruik van onze naam en website. Meerdere aangiftes bij de politie zijn door gedupeerden reeds gedaan. U bent gewaarschuwd” zegt Jan Zwarts van kledingbank Utrecht.

De folder vraagt mensen om zakken met oude kleren langs de weg te zetten. Die zouden dan worden opgehaald. Wat de oplichters met de oude kleding willen, is niet duidelijk. De Utrechtse kledingbank heeft wel een vermoeden: ‘Wij denken dat ze de merkkleding er tussenuit willen pikken. Geef uw kleding daarom aanstaande maandag niet mee aan de chauffeurs die kleding komen ophalen’ aldus Zwarts.

Zwarts: ‘Enige maanden geleden hebben we bij de politie van Alphen aan den Rijn aangifte gedaan en deze rechtszaak komt 05 augustus voor. Ook in Den Helder hebben we aangifte gedaan en zijn 2 personen gearresteerd. Komende maandag heb ik een afspraak bij de politie in Utrecht aan de Kaap Hoorndreef.’

De gemeente Nieuwegein liet in november 2022 al weten: ‘Heeft u deze folder ontvangen over het ophalen van oude kleding? Werk hier dan niet aan mee! In Nieuwegein zijn er een viertal bedrijven die gemachtigd zijn om bij mensen thuis textiel op te halen. Dit bedrijf hoort daar niet bij en heeft geen toestemming om kleding op te halen.’

De folder en de verspreider in de wijk Galecop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren