Lekker toetje. Fris, gezond, eenvoudig en snel te maken en weinig calorieën als je de Topping gebruikt en niet echte slagroom. Je kunt een beetje met het fruit variëren, neem bijvoorbeeld partjes peer in plaats van de mango of voeg nog wat banaan toe. Maar zoals hij nu is, moet je hem zeker eens proberen. Nodig voor 4 coupes:
3 à 4 kiwi’s
1 rijpe mango
1 grote sinaasappel (hand- of pers)
½ zakje vanillesuiker
1 zakje Topping (of slagroom)
80 ml melk
wat cacaopoeder Extra: vier coupes, glaasjes of schaaltjes Sla de topping met de melk goed stijf.
Schil de kiwi’s en de mango en snij ze in stukjes.
Schil met een scherp mes de schuil van de sinaasappel tot op het vruchtvlees.
Doe het boven een schaal zodat je het sap op kunt vangen.
Snij de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit en snij de partjes in tweeën. Doe al het fruit in de schaal bij het opgevangen sap en schep de vanillesuiker erdoor.
Verdeel het fruit over de vier coupes.
Garneer met een toef topping en bestrooi met wat cacaopoeder. Nagerecht
Tijd 15 à 20 minuten
Eigen recept Tip
In plaats van het cacaopoeder kun je ook wat chocoladevlokken, fijngehakte nootjes of geraspte kokos over de topping strooien. Weetje
De Mango en de Kiwi hebben allebei de eigenschap dat ze eiwitten afbreken in melkproducten en gelatine. Daardoor kun je deze producten niet verwerken tot bv. ijs of (gelatine) pudding. Wil je toch mangopudding of kiwi-ijs maken, blancheer de vruchten dan eerst.
En wist je al dat één Kiwi 166% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C bevat? Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.
Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.