Kittens gedumpt in container in Nieuwegein

Vandaag, vrijdagmorgen 6 juli, ontving Dierenbescherming Utrecht Amersfoort een melding dat er kittens gedumpt waren in een vuilniscontainer op een bedrijventerrein in Nieuwegein. Bij aankomst op de Fultonbaan troffen medewerkers van de dierenambulance drie zwarte katjes aan, die verscholen zaten achter een vuilniszak.

‘De kittens waren niet makkelijk uit de container te halen’, vertelt Marije Smeenk, coördinator van de dierenambulance. ‘De container was erg diep en steil, dus ze hadden er met geen mogelijkheid zelf in of uit kunnen komen. Toevallig was hij net gisteren geleegd, je moet er niet aan denken dat de diertjes een dag eerder gedumpt waren, dan hadden ze het niet overleefd.’

De drie kittens maken het gezien de omstandigheden redelijk goed, wel waren ze wat schuw. De Dierenbescherming schat dat de beestjes zo’n acht à negen weken oud zijn. Inmiddels zijn ze ondergebracht bij Dierenasiel Rijpickerwaard. Daar kunnen ze bijkomen van alle stress en binnenkort hopelijk herplaatst worden bij een eigenaar die het beter met hen voorheeft dan het vorige baasje.

De Dierenbescherming verzoekt mensen die weten van wie de kittens zouden kunnen zijn of die hebben gezien dat de dieren gedumpt werden, contact op te nemen via telefoonnummer: 030 – 246 88 66.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk