Kipcurry met gegrilde groenten en rijst

Afgelopen weekend was het heerlijk weer en heb dan zin in en spicy gerecht, een heerlijke kipcurry van kippendijen.

Nodig voor de marinade :kippendijen, knoflook, gemalen pinda’s, veel kerrie, olie, bsoja: zoet en zout, korianderzaadjes, zwarte peperkorrels en zeezout.

Voor de curry: citroengras, gember, knoflook, kerrie, olie, pepers groen en rood, trassi, limoensap van 2 limoenen, 100 ml kokosmelk, 100 ml bouillon, laurier

Qua hoeveelheden pepers en kruiden in een curry gewoon proberen en naar eigen smaak gebruiken.

De knoflook, pinda’s, kerrie, olie (scheutje) soja en koriander zaadjes (verse koriander mag ook), peper en zout in een keukenmachine malen tot een mooie pasta en de kip daarin marineren, had zelf kippendijvlees zonder bot, met mag ook want het vlees komt helemaal los van het bot bij deze bereiding.

Het geheel 2 uur laten staan, best op kamer temperatuur.

De citroengras, gember, knoflook, meer kerrie, olie, pepers, trassi fijnhakken en met de limoensap in een keukenmachine blenden tot ook een mooie pasta, pindakaasdikte.

In een hapjespan de kip aanbraden, daarbij de bouillon, laurier en de kokosmelk, en de currypasta, zorg dat de kip onder de bouillon staat en ongeveer anderhalf uur stoven op een laag vuur.

Intussen groenten lekker grof snijden en mengen met wat olijfolie, paprika, courgette, bosuitjes , prei zijn erg geschikt, en een paar sjalotjes (gehalveerd) past ook prima.

De groenten grillen in de oven in een schaal of grillpan en op smaak brengen met een snuf zwarte peper en zeezout.

Lekker bij deze curry is een pandan of basmati rijst.

Op een bord de rijst, daarop de curry, en kip en daarop de groenten en eventueel afmaken met verse koriander.

Eet smakelijk!
Tips en tricks naar kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk