Kinderwebsite voor Antonius Ziekenhuis

Op deze site kunnen kinderen tot en met achttien jaar terecht voor allerlei informatie over het ziekenhuis. Kinderen speelden ook zelf een rol bij de ontwikkeling van de nieuwe kidswebsite. Zij waren dan ook degenen die, onder groot applaus van de aanwezigen, het startsein gaven voor de live-gang.

Jaarlijks komen zo’n 25.000 kinderen naar het St. Antonius Ziekenhuis – voor een poliklinisch bezoek aan een kinderarts of andere specialist of voor een opname op één van de kinderafdelingen. Om hen zo goed mogelijk voor te bereiden en hierdoor de drempel naar het ziekenhuis te verlagen, kunnen kinderen (en natuurlijk hun ouders) op de site alvast een kijkje te nemen op de polikliniek of de kinderafdeling. Via verschillende fotoverhalen worden kinderen gevolgd tijdens een polikliniekbezoek of tijdens een opname voor bijvoorbeeld een operatie.

Karin Boekema, hoofd kinderafdeling: “Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen zich goed kunnen voorbereiden op een ziekenhuisbezoek. Het helpt hen namelijk inzicht te krijgen in wat ze te wachten staat. En dat is een belangrijk onderdeel van stressreductie. Een polibezoek of een opname kan hierdoor veel soepeler verlopen, voor kinderen en ouders maar zeker ook voor verpleegkundigen, artsen en andere hulpverleners.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk