Kinderen opgegroeid? Dan is het tijd voor een interieur-makeover

Als kinderen de luiers en speelhoek ontgroeid zijn, kunt u uw huis eindelijk geheel naar wens en trends inrichten. Het is logisch dat gezinnen met kleine kinderen wat rommeliger zijn: jonge ouders maken een stofje aan dat ervoor zorgt dat opruimen niet meer de hoogste prioriteit heeft. Maar nu mag het wel weer wat strakker allemaal. Waar te beginnen? En welke in het oog springende woonelementen kunt u nu eindelijk van uw verlanglijst afvinken? Van een woning die vooral praktisch was ingericht, gaat het nu naar een stijlvol interieur. Een aantal tips voor deze metamorfose.

Een glazen deur tussen hal en woonkamer
Met kleine, rondrennende kinderen is een glazen deur geen aanrader. Of hij moet beplakt zijn met ontsierende stickers die duidelijk waarschuwen dat glas écht niet meegeeft. Maar dat is zelden een optie. Nu de kinderen bekend zijn met de wetten der natuur, kunt u eindelijk een glazen deur (laten) installeren. Een mooie tip daarvoor: kies voor houten taatsdeuren, deze hebben een onzichtbaar, ander draaimechanisme dan reguliere scharnieren en geen kozijn nodig: ze gaan mooi op in de muuropening. Zeer trendy en tegelijk tijdloos! In jaren ’30-woningen zijn ze eveneens welkom, omdat de tussendeuren tussen woon- en eetkamer vaak lang geleden verwijderd zijn. Die authentieke stijl haalt u met glazen taatsdeuren terug.

De berg speelgoed is weg: ruimte voor meer blikvangers
In de jaren ’70 waren ze mateloos populair en nu opnieuw, waarschijnlijk om niet meer te verdwijnen: kolossale kamerplanten zoals de monstera. Met kleine kinderen geen aanrader, net als andere kwetsbare blikvangers. Maar nu de speelhoek al een tijdje niet wordt aangedaan omdat de kinderen andere interesses hebben, ontstaat er weer plek voor. En over die jaren ’70 gesproken: ga ook eens op zoek naar een vintage staande lamp in dat genre.

Ook de tuin krijgt een volwassener look
Dan de tuin: plastic glijbanen, zandbak, rondslingerende skelters en ander speeltuig: ze kunnen naar zolder of kringloop zodra kinderen er niet meer naar omkijken. Komt dat even mooi uit, want u wilde al lange tijd aan een moestuin beginnen. Of een hippie-achtig strandtentgevoel creëren met schaduwdoeken en loungemeubels.

De keuken hoeft niet meer kidsproof te zijn
In de keuken wordt alles ook een stuk overzichtelijker. De kinderen smeren er nu hun eigen brood, helpen met koken en de afwas en hebben intussen verstand van apparaten en niet-drinkbare schoonmaakmiddelen. Op de website van InduDoors ziet u veel inspirerende foto’s om alles ook in dit vertrek naar uw eigentijdse zin te maken. Het hoeft hier niet meer allemaal kidsproof, zoals dat heet. En aangezien de kinderen nu meer lusten, is er nog meer reden om hier uw eigen kookpaleisje van te maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk