Kijk op kerk

Film “Sonny Boy” in de Rank
Een aangrijpende film naar de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Hij is een jonge Surinaamse student, zij een veel oudere getrouwde Hollandse met vier kinderen. Als Rika zwanger wordt van haar zwarte kostganger is het schandaal niet te overzien. Het stel trotseert armoede en discriminatie. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Rika’s pension is een toevluchtsoord voor onderduikers, totdat ze worden verraden en afgevoerd. De film richt zich op hun zoon, Sonny Boy.

Donderdag 17 november 20.00 uur in de Rank aan de Lupinestraat 1. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Na afloop is er gelegenheid om nog wat na te praten over deze film van negen kwartier.

Reis naar Georgie
Donderdag 17 november om 19:00 uur is er een presentatie over een reis naar Georgie in de Bron (Buizerdlaan 1). Deze is bedoeld om vrijwilligers en hun ouders voor te lichten.

De vrijwilligers kunnen veel voor de straatkinderen, weeskinderen en ouderen daar gaan betekenen. Zij kunnen kleding en voedsel uit gaan delen en activiteiten opzetten. Activiteiten kunnen zijn een sportdag, een uitje of bijvoorbeeld een toneelstuk. In en om het verzorgingstehuis kan er van alles gebeuren. Zo moeten verschillende kamers worden opgeknapt, maar de vrijwilligers kunnen ook activiteiten met de ouderen doen.

Gideonsbende
Vanuit de Rank en de Barbarakerk is het initiatief ontstaan om in in Nieuwegein een Gideonsbende op te zetten. Een moderne Gideonsbende bestaat uit mensen die zich inzetten voor de samenleving. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op donderdag 24 november om 20.00 uur in de Emmauskerk te Nieuwegein. Hans Boerkamp zal in inspirerende woorden vertellen over zijn ervaringen met de Gideonsbende.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren