Kettingwisseltruc

Een bejaarde vrouw meldde op maandag 19 maart dat vrouwen op zondag 11 maart hadden geprobeerd haar van een gouden halsketting te bestelen. Vermoedelijk dezelfde verdachten sloegen al eerder toe in Utrecht en Nieuwegein.

Op zondag 11 maart fietste een 73-jarige vrouw uit Vianen over de Prins Bernhardstraat in de richting van de Rijksweg A2. Ter hoogte van het benzinestation zag zij dat een vrouw haar riep en wenkte. Toen de Vianeese stopte, zag zij dat nog een andere vrouw uit een oude grote vieze zwarte auto stapte. In de auto zat een man achter het stuur. Beide vrouwen vroegen of er een bepaalde winkel in Vianen zat en toen de Vianeese dat bevestigde, wilde één van de vrouwen uit ‘dank’ een ketting bij haar omdoen. Dat deed zij terwijl zij achter de bejaarde vrouw stond. De Vianeese schrok daar echter van, besefte dat de vrouw haar gouden halsketting wilde stelen en gaf een schop naar achter. De verdachte staakte haar poging en liep vlug naar de zwarte auto. De andere vrouw, die voor haar stond, gaf zij een klap in het gezicht. Deze verdachte liep al scheldend eveneens terug naar de zwarte auto. Vervolgens ging de auto er met hoge snelheid vandoor in de richting van de Rijksweg A2. De verdachten hadden geen kans gezien de ketting daadwerkelijk te stelen.

De signalementen komen overeen met twee soortgelijke pogingen in Utrecht en Nieuwegein: Twee vrouwen met een lichtgetint Oost Europees uiterlijk en een man die een zwarte auto bestuurd, vermoedelijk met witte kentekenplaten met zwarte letters.

Indien mensen iets soortgelijks overkomt, dan wordt hen verzocht direct 1-1-2 te bellen en, indien mogelijk, het kenteken van de auto, de vluchtrichting en een signalement van de verdachten door te geven.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren