En ineens staan de kerst stress dagen voor de deur, wat te doen in de keuken, de lat ligt hoog. Hier een kleine tip, een voorgerecht, simpel en zo vreselijk lekker! Nodig voor dit gerecht, de hoeveelheden gewoon naar behoefte of smaak.
Bladspinazie, eiwit(1 ei wit voor elke camembert), paneer, bieslook, rucola, plantaardige olie, camembert (een halve van 250 gram p.p.),mini tomaatjes, walnoten, honing en balsamicoazijn,extra vergine olijfolie, peper en zeezout.
De rucola en spinazie door elkaar husselen naar eigen idee en inzicht op smaak brengen met de olie, azijn en de peper en zout, en verse halve mini tomaatjes.
Het eiwit en eigeel van de eieren scheiden, ongeveer 1 ei per 250 gram camembert.
Paneer mengen met gehakte bieslook.
De camembert halveren, door eiwit halen, paneren, Dit nog een keer herhalen.
In een voorverwarmde oven op 200 graden de walnoten met scheutje olie en eetlepel honing 5 minuten roosteren.
Frituurpan op 180 graden instellen en de camembert goudbruin bakken.
Salade opmaken op mooi bord, garneren met de walnoten en de lauwwarme camembert erbovenop en vooral smullen.
Tip: ook heerlijk om de salade te garneren met vers rood fruit.
Tips, trics, en eigen recepten welkom op kookgekker@gmail.com