Kerrie-kaassoep met maïs

Een enigszins gevulde soep met een zacht-pittige kerriesmaak. De kaas maakt het romig en wordt pas op het laatst toegevoegd om de blokjes een beetje heel te houden. Voor 4 personen
klontje boter
1 ui
1 theelepel kerriepoeder
1 appel
25 g bloem
750 ml bouillon (groenten of tuinkruiden)
½ blikje maïs (300 g)
50 g macaroni of andere “kleine” pasta
50 g feta
100 g jong belegen kaas
versgemalen peper
zout
2 eetlepels geknipte bieslook Extra: 4 soepkoppen Pel en snipper de ui.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in blokjes.
Snij de kazen in blokjes.
Smelt in een pan met dikke bodem de boter en fruit de ui met de kerriepoeder gedurende ca. 3 minuten.
De appel toevoegen en mee fruiten.
Ook de bloem een minuutje mee fruiten.
Schenk onder voortdurend roeren de bouillon in de pan en laat de massa binden tot een dunne saus ontstaat.
Voeg de maïs en de macaroni toe.
Laat zacht doorkoken tot de macaroni gaar is, wel af en toe roeren want deze soep zet snel aan.
Roer dan het grootste deel van de kaas door de soep en proef of deze nog op smaak gebracht moet worden met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over de soepkoppen en bestrooi met de achtergehouden kaasblokjes en de bieslook.
Serveer de soep met (zelfgebakken) volkorenbrood of met Waldkornbrood. Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd ca. 10 minuten
Bereidingstijd ca. 20 minuten Tip
Als je de soep geheel vegetarisch wilt houden gebruik je groentebouillon of tuinkruidenbouillon.
Wil je de soep nog "gevulder"hebben, voeg dan wat extra maïs en macaroni toe. In plaats van macaroni o.i.d. kun je ook een restje gekookte rijst gebruiken en deze gelijk met de maïs toevoegen. De soep hoeft dan niet zo lang door te koken.Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren