KBO Nieuwegein organiseert bijeenkomst over inclusie

De KBO-afdeling Nieuwegein/Vianen organiseert samen met Eveline van Linge en Simche Heringa een informatie-bijeenkomt over het onderwerp inclusie. Inclusie gaat over dat iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving, ook mensen met een beperking, met een andere achtergrond en andere geaardheid of seksuele voorkeur.

Tijdens deze middag zal Simche Heringa ingaan op meedoen in het algemeen en op mensen met een beperking in het bijzonder. Eveline van Linge zal uitleggen hoe het is om als LHBTI-er door het leven te gaan. Simche Heringa is coördinator inclusie beleid bij de gemeente Nieuwegein en trekker van vele projecten in Nieuwegein om meedoen mogelijk te maken. 
Eveline van Linge is 5 jaar geleden als transvrouw “uit de kast gekomen” en begeleidt o.a. mensen die het overzicht kwijtraken b.v. door een ziekte of dementie. In haar “vorige leven” was Eveline o.a. wethouder in Nieuwegein.

Tijdens deze middag komen veel voorbeelden langs over wat je kunt doen als je geconfronteerd wordt met een beperking en wordt beschreven hoe het is om als babyboomer erachter te komen dat je “anders” bent. Dit wordt toegelicht met een video.

Wilt u hier meer over weten of horen, kom dan op dinsdagmiddag 29 oktober aanstaande om 14.00 uur naar Kerkelijk centrum De Rank aan de Lupinestraat 11 in Nieuwegein-Zuid. (Nabij winkelcentrum Hoogzandveld, waar voldoende parkeerruimte aanwezig is). De toegang is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Om 13.30 uur is De Rank geopend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren