Lekker stoofpotje van kapucijners uit blik en verse groenten, dat perfect combineert met de gepofte aardappelen met (knoflook)saus. Gezond en heerlijk van smaak. De mosterd en balsamico-azijn geven er een aparte touch aan. Voor 4 personen:
zonnebloem- of olijfolie
1 ui
1 kleine winterwortel
1 stronkje broccoli
1 kleine courgette
1 blik kapucijners (à 840 g)
mespuntje sambal
1 eetlepel Franse mosterd
1 klein blikje tomatenpuree
zout en peper
1 eetlepel Balsamico-azijn
4 grote aardappels (van dezelfde grootte)
2 volle eetlepels fritessaus
1 ½ dl magere yoghurt
1 eetlepel verse, gehakte peterselie
1 eetlepel verse, gehakte bieslook
(of ½ eetlepel gedroogde peterselie en bieslook)
zout en versgemalen peper
evt. een geperste teen knoflook Extra: wok- of hapjespan; magnetrondeksel (ter grootte van een diner-bord) Zet de aardappels een kwartiertje in een kom onder water.
Borstel ze dan goed schoon, prik ze met een vork of puntig mes op meerdere plaatsen in en leg ze op een groot bord.
Dek ze af met het magnetrondeksel en zet het bord in de magnetron.
Pof de aardappels in de magnetron 12 minuten op vol vermogen en laat ze daarna in de magnetron staan om na te garen.
Klop ondertussen een romige saus van fritessaus, yoghurt, kruiden, peper en zout en eventueel de knoflook (de saus mag ietsje dunner zijn).
Proef even en voeg eventueel nog wat van de genoemde ingrediënten toe.
Pel en snipper ondertussen de ui.
Schil de wortel met een dunschiller, was hem en snij in dunne, halve plakjes.
Was de broccoli en verdeel hem in kleine roosjes.
Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snij de courgette in blokjes.
Laat de kapucijners uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op.
Verhit een scheut olie in de wok- of hapjespan en fruit de ui goudbruin.
Voeg wortel, broccoli en courgette toe en roerbak alles even door.
Voeg de kapucijners, sambal, mosterd en tomatenpuree toe en schep goed om.
Als het te droog wordt kun je wat vocht van de kapucijners bijschenken, zodat het een smeuïg groentepannetje wordt.
Draai de pit op half en laat, met een deksel op de pan, in 10 tot 15 minuten gaarstoven.
Prik even in de wortel en broccolistronkjes om te controleren.
Breng op smaak met de balsamicoazijn, zout en peper.
Serveer de kapucijners met de gepofte aardappels, die aan de bovenzijde zijn opengesneden en van een schep saus voorzien zijn. Vegetarisch hoofdgerecht
Bron: eigen recept. Tip
De aardappelen moeten ingeprikt worden voor ze de magnetron in gaan om te voorkomen dat ze uit hun schil ploffen.
Bij de saus kun je ook magere kwark gebruiken, ter vervanging of aanvulling van de yoghurt. De saus wordt dan steviger van structuur. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.
Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.