Een gerecht dat past bij het mooie lenteweer van de afgelopen dagen,
Voor 2 personen gekocht:
300 gram kabeljauwfilet
1 teentje knoflook
2 limoenen
1 courgette
2 sjalotten
tijm, oregano, salie
1/2 bosje dille
1 bakje crème fraiche
1 cm gember
1 zak rucola
half bosje peterselie
2 blaadjes laurier
1 eetlepel crusced zwarte peperkorrels
1 lenteui
2 eetlepels mayonaise
zeezout
plantaardige olie/olijfolie
De kabeljauw in een pan net onder de olie met de laurier, crushed peper , geplette knoflook en de tijm, oregano en salie zacht garen, afblussen met limoensap van 1 limoen.
De sjalotjes en lenteui fijnsnijden
De gember raspen evenals de schil van 1 limoen
Dit gaat in de blender met de kabeljauw,crème fraiche, mayonaise, zout , fijngehakte dille en een beetje zwarte peper en 1 eetlepel bakjus van de kabeljauw.
Blenden tot er een smeerbare massa ontstaat, de sjalotjes en fijngehakte lenteui erdoor en eventueel op smaak brengen met extra peper of zout.
Heerlijk met een salade van gegrilde courgette met rucola en toast of bruschetta.