Voor dit gerecht heb ik voor 2 personen 2 flinke kabeljauw filets gemarineerd in een gehakte Spaanse peper, zwarte peper, limoensap en wat zeezout.
Daarna in aluminiumfolie gewikkeld en even laten rusten.
Verder nodig:
Spitskool (voor 2 personen een kwart is genoeg, maar een halve nog beter)
Sjalotten of ui, naar smaak, maar 5 is prima
1 grote prei
Spaanse peper
Zwarte vers gemalen peper en zeezout naar behoefte
2 cm gember
3 knoflook teentjes
1 stengel citroengras
50 ml kokosmelk
Scheutje rijstwijn
Weinig zoute soja en weinig zoete soja…echt maar een beetje
Voor 2 personen, 120 gram rijst
Olijfolie
De rijst koken en opzij zetten.
In een keukenmachine of blender of vijzel de citroengras, gember ,knoflook , Spaanse peper, zwarte peper, zeezout en 3 sjalotten fijn malen met een scheutje olijfolie. Dit is de boemboe.
In een flinke pan scheutje olie doen en de boemboe zacht smoren, zodat alle smaken vrij komen.
Daarbij de kokosmelk en rijstwijn, beetje inkoken en de gesneden spitskool en prei ongeveer 8 minuten smoren.
Halverwege nog twee grof gesneden sjalotjes erbij doen.
De rijst erbij, doorwarmen en ondertussen de ingepakte kabeljauw op de grill, een minuut of 7 garen.
Bon appetit!