Juf Frieda met pensioen

Donderdag 24 oktober jl. was een bijzondere dag op de Prinses Margrietschool aan de Aardbeigaarde in Batau Zuid, waar kinderen, ouders en collega’s op feestelijke wijze afscheid namen van juf Frieda. Na 46 jaar vol toewijding voor het onderwijs aan kleuters gaat zij met pensioen. “Ik heb vooral genoten en zou het zo weer doen!” zegt Frieda over haar indrukwekkende loopbaan.

Juf Frieda neemt afscheid

Juf Frieda neemt afscheid van de Prinses Margrietschool

De dag begon met een feestelijk ontvangst: Frieda arriveerde in een limousine op het schoolplein, waar alle leerlingen haar opwachtten en toezwaaiden met zakdoekjes. Daarna werd een speciaal afscheidslied gezongen op haar lievelingsmuziek. Als herinnering schonk Frieda de school een kleurrijk schilderij met een inspirerende boodschap: iedereen is uniek en mag trots zijn op wie hij of zij is.

Frieda was niet alleen een gepassioneerde kleuterjuf, maar ook lange tijd adjunct-directeur en vertrouwenspersoon. Met haar troostpoeder en ‘Een fijn gevoel voor iedereen is op onze school regel nummer één’ maakte zij de Prinses Margrietschool tot een vertrouwde plek voor alle kinderen. Door haar warme en persoonlijke betrokkenheid is ze een begrip voor de school geworden.

Tijdens de afscheidsdag stonden verhalen centraal. In elke klas werden gedichten of verhalen gelezen en op de drukbezochte receptie haalden oud-leerlingen en collega’s herinneringen op aan hun geliefde juf. Uit alle gedeelde herinneringen bleek hoeveel Frieda betekend heeft voor velen en hoe groots en speciaal haar inzet voor de Margrietschool is geweest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk