JSV1 biedt spektakel maar doet zichzelf ook tekort tegen het eerste team van Lopik

Afgelopen zaterdag stond de 1e competitiewedstrijd tegen Lopik 1 op het programma voor het eerste team van JSV uit Nieuwegein. Zowel JSV als Lopik hadden een goede voorbereiding achter de rug en wisten beide hun poule wedstrijd in de bekercompetitie te winnen waarna het lot besliste dat zij eind oktober ook weer tegenover elkaar staan op Sportpark Galecop.

JSV Nieuwegein

JSV begon zoals het de laatste weken wel vaker doet: het had eerst een tegendoelpunt nodig voordat het wakker werd. Na 5 minuten lag de bal al weer achter Tom van der Wulp en kon JSV aan de bak. Met de teruggekeerde Tefik Ceyar (wedstrijden met het Nederlands Zaalvoetbal team) op het middenveld voor de zieke Anass Channouf als leider op het middenveld werd aangezet voor een inhaalrace. Dat had effect want in de 17e minuut wist Khalid El Jerari na goed doorzetten het strafschopgebied binnen te dribbelen en zijn schot verraste de keeper van Lopik dusdanig dat deze de bal over zijn arm heen het doel in zag caramboleren. 1-1.

JSV bleef doordrukken en dat zorgde voor een goed schot van afstand van Kevin Kap waarmee hij de keeper van Lopik, die iets te ver voor zijn doel stond, wist te verrassen. En zo gingen de beide ploegen met een 2-1 ruststand aan de thee.

Het waaide behoorlijk in de 2e helft en met hier en daar een bui was het een onrustige en soms slordige 2e helft. Toch bleef JSV nog redelijk eenvoudig overeind en ook dit keer wist goudhaantje Amin Darghal het doel te vinden. Een strakke voorzet van rechts kwam precies goed voor hem uit en hij schoot in de 70e minuut de 3-1 binnen. In de tas zou je denken, maar niets was minder waar.

Lopik herpakte zichzelf en wist in de resterende momenten JSV onder druk te houden. De helaas toch wat bepalende scheidsrechter gaf een 2e geel aan Toufik en Ouafi waardoor JSV in ondertal de voorsprong moest verdedigen. Een vrije bal (gevolg van de rode kaart) werd in de verre hoek geschoten waarbij keeper Tom van der Wulp helaas net niet goed uitkwam om de bal uit de kruising te tikken. Het slotakkoord was daarna ook voor Lopik waardoor na 90 minuten de punten moesten worden gedeeld: 3-3.

Een goede pot, met twee gezichten, waarbij Lopik zichzelf de morele winnaar mocht noemen aan het einde. Volgende week is het 1e van JSV vrij, het vervolg is op 7 oktober aanstaande thuis in Galecop om 14.30 uur tegen Odysseus ’91.