Katern

JSV JO10-1 – Driebergen JO10-2: ‘Een ware remontada in de Galecop’

Het is enige weken geleden dat wij u, helaas, voor het laatst van de voetbalprestaties van JSV JO10-1 vertelden. trainer Lex van der Veldt.: ‘JSV JO10-1 is ondertussen gepromoveerd naar de Hoofdklasse en we hebben in de afgelopen weken, 4 wedstrijden, kunnen zien dat we niet onder doen voor teams die al langer op dit niveau actief zijn. Weliswaar 3 nederlagen en 1 overwinning, echter de uitslagen lagen heel dicht bij elkaar en in fases in die wedstrijden was JSV gewoon de bovenliggende partij. Goed om te weten want je wilt nu eenmaal meten op tegenstand.’

Van der Veldt: ‘Deze mooie zaterdagochtend begon buitengewoon zwak vanuit JSV. 11 uur is dan wellicht wennen als starttijd want het duurde even voordat de mannen wakker werden. Om de 1e 3 kwarten kort samen te vatten, het was niet goed. Geen power, geen beleving, geen samenspel. We liepen achter Driebergen aan, een team wat kiest voor veel diepte en hele snelle strakke lange ballen. Als je geen druk uitoefent op de verdediging van de tegenstander dan krijgen ze de ruimte om die passes te geven en loop je achter de feiten aan als je ook nog eens verdedigend niet in de duels komt. Kortom, na het 1e kwart 0-2 achter, 2de kwart 0-3 achter en na het 3e kwart 0-4 achter. En zelf, 2 schotjes op doel. Nauwelijks gevaarlijk en de ballen maar lukraak naar voren spelen.’

‘De titel omschrijft natuurlijk veel. Zelfs in het 4de kwart kwam eerst nog een 0-5 en met nog zo’n 7 minuten te spelen leek het een duel om snel te vergeten.’

‘Wat wedstrijden uit het verleden, ook op professioneel niveau, aangeven is dat je altijd moet blijven geloven, altijd er voor moet blijven gaaan®, elkaar oppeppen en je hebt vaak een moment nodig dat de bal een keertje goed valt. En dat gebeurde volledig. JSV trok binnen 5 minuten de wedstrijd volledig terug in balans door 5 doelpunten te maken. Enkele fraaie ook nog. En na deze 5-5 nog 1x de kruising en 2x de paal te raken. Wonderwel in 7 minuten een wedstrijd zo omdraaien is bijzonder en een heel groot leermoment voor onze jongens. Het werd dan nu 5-5 maar het werd gevierd door spelers, leiders en toeschouwers na veel spanning alsof het een grote overwinning was. In 7 minuten laten zien waarom we hoofdklasse spelen. Nog maar een paar wedstrijden te gaan en dan op naar toernooien. Maar deze wedstrijd neemt niemand je ooit meer af.’

Op de foto is de spanning bij iedereen op de gezichten terug te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!