JSV 1 wint van Lopik en bekert verder

Weer mocht JSV Lopik ontvangen op het eigen sportpark dit seizoen, maar dan voor de knock-out fase van de beker. De competitie wedstrijd was eerder nog geëindigd in een teleurstellende 3-3 dus JSV wist dat het afgelopen zaterdag aan de bak moest.

JSV Nieuwegein

De wedstrijd begon wat onwennig in de frisse oktober lucht maar al snel wist JSV de eerste kansjes te creëren. Nog geen doelpunten maar dat is nog niet anders geweest dit seizoen. In de 15e minuut zette JSV door via links, waar de bal goed werd vrijgespeeld en deze voorgelegd kon worden aan Damian Tjon, die een vrij schootsveld voor zich had. Zijn schot vloog via de kruising het doel in achter de verbouwereerde doelman van Lopik. 1-0 op het scorebord.

Een goede start die ondanks goede druk van Lopik niet direct in gevaar leek te komen. Wat dat betreft stonden middenveld en verdediging goed, al was er even een benauwd moment toen Tom van der Wulp een ogenschijnlijk makkelijke bal niet direct klemvast kreeg, maar verder hield JSV goed stand. Vlak voor rust eenzelfde situatie waarbij de bal weer via links in werd gebracht en Merouan Ezzarouali in stelling kon worden gebracht maar in plaats van uit te halen op de goal wilde hij nog een speler uitkappen waarna hij besloot te schieten. Die bal werd half geblokt door de tegenstander maar dwarrelde daarna voor Annas Channouf in een ideale positie om met een halve bicycle-kick de bal in de verre hoek achter de keeper te schieten: 43e minuut 2-0 en tijd voor een goede kop thee.

In de voorgaande wedstrijden hebben we gezien hoe JSV de ogenschijnlijk gemakkelijk verkregen voorsprong toch weer weg wist te geven dus de 2e helft werd aangevangen met een klein duiveltje op de schouders van de spelers. Lopik kreeg zijn kansen, en JSV had een aantal keer simpelweg mazzel bij kansen van Lopik maar uit een van de spaarzame tegenstoten wist JSV goed door te drukken en schoot Merouan Ezzarouali de 3-0 tegen de touwen en was de wedstrijd gespeeld. Lopik drong nog wel aan maar was niet bij machte het JSV lastig te maken.

JSV bekert weer een wedstrijd verder en hopelijk laat het komende zaterdag tegen Elinkwijk thuis zien dat het ook in de competitie wedstrijden weet te winnen.