JSV 1 – Roda ’46 1 levert poulewinst op voor JSV 1

Op zaterdag 16 september stonden JSV en Roda ’46 in de laatste poulewedstrijd voor de beker tegenover elkaar. Het kon nog alle kanten uitgaan met de laatste wedstrijden in de poule in het vooruitzicht. Een minimaal gelijkspel was nodig om zeker te zijn van de volgende ronde.

JSV Nieuwegein

Roda kwam in elk geval niet om te verliezen en de ploeg zette vanaf de aftrap dan ook flink aan. Fel op de bal en op de spelers van JSV zorgde dit regelmatig voor verzorg momentjes door Douwe Brussel bij JSV. Het middenveld was voor Roda en JSV kreeg niet de benodigde grip om druk te zetten. In de eerste helft leidde dit dan ook tot de terechte 0-1 van Roda uit een hoekschop. Met die stand gingen beide ploegen rusten en was er tijd en ruimte voor Rick om wat omzettingen te doen.

Met Khalid El Jerari voor de licht geblesseerde Toufik el Ouafi en wat kleine aanpassingen aan de posities in het team kreeg JSV in de 2e helft weer de gewenste controle over de wedstrijd en sneden de aanvallers weer vol enthousiasme door de verdediging van Roda heen. Xavi werd vrijgespeeld en met een droge schuiver wist hij de keeper van Roda kansloos te laten: 1-1.

Daarna was het de beurt aan Amin. Begonnen aan de rechterkant was hij ondertussen naar links verschoven en daar wist hij regelmatig de verdedigers te passeren. Ook hij wist zich vrij te spelen voor de keeper en met weer een droge schuiver in de lange hoek was het 2-1. Amin bleef een plaag voor Roda en wist zich al snel weer vrij te spelen en de bal voor te trekken op Anass die het intikkertje dankbaar benutte en daarmee de 3-1 op het bord plaatste. Nog was de batterij van Amin niet leeg, en met verse wissels Mitchel Wiafe-Kissi, Thijs Schaftenaar en Calvin Vanokas voor de leeggespeelde Robin van Tilburg, Merouan Ezzarouali en Xavi Spies, ging JSV door op de ingeslagen weg.

Een goede combinatie tussen Thijs en Amin een paar minuten voor tijd, waarbij Thijs Amin vrij voor de keeper plaatste, zorgde voor de 4-1 en maakte Amin tot matchwinner. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Roda gaf zich nog niet gewonnen en kwam in de blessuretijd toch nog terug tot 4-2. Er was echter niet genoeg tijd meer voor een aansluitingstreffer en daarmee plaatste JSV zich voor de knock-out fase, iets dat laatstelijk lukte in het jaar voor Corona, maar toen geen verdere doorgang meer had.

Volgende week start de competitie voor JSV met een thuiswedstrijd tegen Lopik en we hopen ook daar weer op de support van jullie allemaal. Na de wedstrijd volgt nog een feestje dus wees welkom!