Jongerenontmoetingsplaats in Galecop

De jeugd in Galecop heeft sinds vorige week een eigen plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Daar bleek behoefte aan. De plek, een soort roestvrij stalen frame in de vorm van een nostalgisch theehuis, is het initiatief van het Wijknetwerk en is bekostigd uit het wijkbudget: het budget dat iedere wijk krijgt van woningcorporaties en de gemeente, met als doel de woon- en leefomgeving te verbeteren.

Een voordeel van de ontmoetingsplaats is dat de kans kleiner is dat jongeren zich op plekken in de wijk ophouden die daar niet geschikt voor zijn. Dat levert vaak ongemak op voor omwonenden. Het hebben van een eigen plek is overigens geen vrijbrief voor luidruchtig en ander ongewenst gedrag. De politie zal bij de ontmoetingsplaats de openbare orde handhaven zoals dat in de gemeente gebruikelijk is.

De ontmoetingsplaats is geheel van roestvrij staal gemaakt en gemakkelijk te verplaatsen vanwege een hijsoog in het dak. Dit is handig omdat het bouwsel in de buurt van kabels- en leidingen ligt. Naast de eerder geplaatste jongerenontmoetingsplaats bij de speelkooi aan de Nedereindseweg, is dit het tweede exemplaar in Nieuwegein. Bezien wordt om dit aantal uit te breiden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk