Jonge generatie zet zich in voor een schone toekomst: Succesvolle aftrap van World Clean Up Day

Vandaag, op woensdag 11 september 2024, staken de leerlingen van basisscholen ‘t Hof van Rhijnhuysen, Toonladder Galecop en de Toonladder Zuilenstein de handen uit de mouwen om zwerfafval te rapen. Deze actie, ter voorbereiding op World Clean Up Day op 20 september, was een groot succes. In totaal deden 82 kinderen mee, en in slechts anderhalf uur tijd wisten zij maar liefst 134,55 kilo zwerfafval op te ruimen.

De samenwerking tussen de gemeente, groenaannemer De GroensteZaak, Stichting No Plastic Runner en Stichting Robijn, waar de drie basisscholen onder vallen, liet zien hoe belangrijk de jongste generatie het vindt om hun omgeving schoon te houden. Burgemeester Marijke van Beukering hielp zelf ook een handje mee. Ze maakte de kinderen bewust waarom het belangrijk is om geen afval in de natuur te gooien. “Een schone leefomgeving begint bij ons allemaal. Door samen de handen uit de mouwen te steken, laten we zien dat we geven om onze buurt en de natuur,” zei de burgemeester. “Het is geweldig om te zien hoe enthousiast kinderen zijn om hieraan mee te doen.”

De leerlingen van alle basisscholen kregen praktische tips over het opruimen van zwerfafval en gingen samen met de gemeente, De GroensteZaak en de No Plastic Runner aan de slag om hun schoolomgeving op te schonen. De GroensteZaak benadrukte het belang van een schone leefomgeving.

“Als groenaannemer dragen we graag bij aan een duurzame en schone leefomgeving. We werken graag met de gemeente, de No Plastic Runner en natuurlijk de leerlingen samen om het verschil te maken,” aldus projectleider Marissa van Diermen-Adelaar. “Alleen door samen te werken en de handen uit de mouwen te steken houden we de stadsnatuur schoon.”

Het enthousiasme en de betrokkenheid van de kinderen zorgden voor een geslaagde opruimactie. De actie helpt kinderen milieubewuster te worden en laat zien hoe belangrijk het is om samen te werken voor een schone en duurzame toekomst.

Zelf ook meehelpen als ZAP’er?
Inwoners die willen bijdragen aan een schonere buurt kunnen Zwerf Afval Pakker (ZAP’er) worden. Al veel ZAP’ers zetten zich actief in voor het schoonhouden van hun omgeving, ‘en als gemeente zijn we daar ontzettend blij mee’ aldus de gemeente Nieuwegein. Kijk hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk