Jeugddijkgraaf gezocht

Het Hoogreemraadschap ‘De Stichtse Rijnlanden’ (HDSR), waaronder ook Nieiwgeein valt, is op zoek naar een jeugddijkgraaf. Enthousiaste en actieve jongeren tussen de 15 en 18 jaar die voor hun mening durven uit te komen en die binnen het werkgebied van HDSR wonen kunnen zich voor deze boeiende functie aanmelden.

“Een gemeente heeft een burgemeester, Nederland heeft een premier, en een waterschap heeft een dijkgraaf”, legt HDSR uit. De jeugddijkgraaf gaat zich bezighouden met het waterbeheer van de toekomst. Meedenken, debatteren, ideeën inbrengen in het landelijke Jeugdwaterschapsbestuur zijn enkele van de taken die daarbij horen. Jongeren enthousiast maken en meer betrekken bij het waterbeheer in de regio is erg belangrijk om te laten zien dat er leuke banen zijn weggelegd in deze branche, en natuurlijk ook om goed waterbeheer in de toekomst veilig te stellen. Af en toe een leuke ceremoniële taak bij bijvoorbeeld een opening of een publieksactiviteit hoort er natuurlijk ook bij!

Jeugddijkgraaf word je voor een jaar. Gemiddeld ben je vijf uur per maand kwijt, maar je krijgt er veel voor terug! Kijk voor meer informatie op de website van het Hoogheemraadschap. Opgeven kan tot 29 augustus 2011.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk