Katern

Jelle Winkels geeft inkijkje in de onderwereld

Iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse misdaad, bijvoorbeeld Mocromaffia en Willem Holleeder, moet op 23 juni zeker langskomen in de bibliotheek van Nieuwegein. Dan is tijdens de Maand van het Spannende Boek auteur Jelle Winkels te gast van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Jelle Winkels was tot eind 2014 chauffeur bij Justitie en nam bij de dienst Vervoer en Ondersteuning het ‘extra beveiligd vervoer’ voor zijn rekening. Hij vervoerde vijftien jaar lang verdachte en veroordeelde topcriminelen en psychopaten, maar ook uitgeprocedeerde asielzoekers. Hun intrigerende verhalen heeft hij verwerkt in zijn boek ‘De Boevenwagen’ dat afgelopen februari verscheen.

Altijd al eens willen weten wat criminelen te vertellen hebben? Waarom zitten ze vast? Hoe hebben ze hun misdaad voorbereid en hoe zijn ze achter de tralies beland? Met humor vertelt Jelle Winkels over zijn bijzondere werk als transportbegeleider op de ‘boevenwagen’.

De entree is € 6,- voor leden en € 7,50 voor niet-leden van de bibliotheek. Een plaats reserveren kan via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. De Boevenwagen. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond zelf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk