Katern

Jan met de Pet: ‘Lekker geld verdienen aan …!’

Jan met de Pet (1963) is inwoner van Nieuwegein en geïnteresseerd in de politiek. Hij zal voor u de Nieuwegeinse politiek inzichtelijk maken door het kaf van het koren te scheiden. Onbevangen, rücksichtslos en zonder belangen krijgt u de waarheid en niets dan de waarheid zonder aanziens des persoons of partij.

Als tiener heeft ‘Jan met de Pet’ zich al geïnteresseerd in politiek. Nu hij ouder is, en werkt als analist bij een groot bedrijf, houdt hij ervan om dingen te vergelijken want, waar liggen nu de verschillen.

Jan met de Pet: ‘Waar aan geld verdienen zult u zich wel afvragen. Nou dat is simpel. Ik hoor en lees de laatste tijd steeds meer berichten over goed en grof geld verdienen aan vluchtelingen. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) betaalt gemiddeld veel meer geld voor plaatsen dan er normaal voor wordt gevraagd. Als het COA een vakantiepark benadert voor plaatsen dan moeten zij gemiddeld anderhalf keer de normale prijs betalen, dus als ik een huisje huur betaal ik 100 euro en het COA 150 euro. Eigenlijk dus gewoon misbruik maken van de ellende van een ander. Lekkere jongens en meisjes zijn dat. Maar het mag allemaal van onze regering; eigen verantwoordelijkheid en marktwerking zijn ook in dit geval sleutelwoorden. Wat doet die Partij van de Arbeid nog daar in het pluche? Hebben Rutte en Kamp, dat zijn ten slotte de twee ergste, dan zo’n macht over Ascher en Samson?’

‘Maar even terug naar Nieuwegein. Ook in Nieuwegein hebben we een uitdaging te verwerken want het oude Woon- en Zorgcentrum Zuilenstein moet worden gesloopt, maar daar zitten nog een paar statushouders in, ik geloof iets meer dan 100. Het gemeente bestuur, lees: het college van B&W, stelt nu voor om containerwoningen te plaatsen op het parkeerterrein bij het Sint Antonius Ziekenhuis (P15). Dat vind ik nu eens een super idee! Sloop een bestaande locatie en gooi die mensen maar in een container! Welke halve zool heeft dat bedacht?’ Klik hier om naar de column te gaan van deze week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk