Jacht op rovende scooterrijders

Nieuwegein en omgeving worden geteisterd door rovende scooterrijders. Een vorm van roof die de laatste tijd flink toeneemt. De daders rijden veelal rakelings langs hun slachtoffer en grissen mobiele telefoons, tassen of andere waardevolle spullen weg. De jongens slaan tientallen malen toe, overdag en ‘s avonds. De politie speelt avond aan avond een kat-en-muisspel met de scooterrijders, die mogelijk deel uitmaken van een bende.

De daders hebben vooral Utrecht, Nieuwegein en De Meern als hun werkterrein gekozen. De rovers van Noord-Afrikaanse afkomst verzamelen zich geregeld in de Utrechtse wijken Rivierenwijk en Hoograven. Als ze hun slag hebben geslagen, verdwijnen ze richting Kanaleneiland en Lombok.

De politie heeft vaak het nakijken. De scooterrijders maken voor hun berovingen onder meer gebruik van de ‘Italiaanse methode’. Ze wachten hun slachtoffers op bij verkeerslichten. Bij rood licht tikken ze vliegensvlug een ruitje in van stilstaande auto’s. De buit ligt vaak in het zicht. U bent gewaarschuwd!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren